Over ons

Zowizoo is een familiebedrijf waar liefde voor dieren, klantvriendelijkheid en een persoonlijke service centraal staan en dit sinds 2005.

De Zowizoo Familie

In het prille begin bestond het Zowizoo-team, naast de 2 zaakvoerders JP en Myriam, uit nog 3 andere collega's. Door de jaren heen vonden steeds meer beestjes en baasjes de weg naar Zowizoo en groeide dit team al snel uit naar een 10-tal collega's. Vandaag de dag zijn we met meer dan 20 enthousiaste medewerkers die elke dag klaarstaan voor onze klanten!

Ode aan JP & Myriam

Het jaar 2020 was een zeer moeilijk jaar voor de hele Zowizoo familie. Op 6 maanden tijd hebben we onze 2 zaakvoerders, grondleggers van Zowizoo, en tevens ook mama en papa, verloren. Een grote klap, voor ons allemaal. Audrey en Kristof hebben samen het roer overgenomen en zullen met evenveel passie het levenswerk van JP & Myriam verderzetten

Zowizoo

Zowizoo 3.0

Sinds 2005 hebben we onze winkel al enkele keren onder handen genomen. De verbouwingen van in 2021 waren tot hiertoe de grootste uit ons bestaan. En het eindresultaat mag er zijn (al zeggen we het zelf). Vandaag stap je binnen in een winkel die toegankelijk is voor iedereen, letterlijk en figuurlijk. Meer parkeerruimte, bredere gangpaden, leuke inspiratiehoekjes en een look & feel die helemaal aansluit bij wie we zijn en wat we graag doen.

Zowizoo is een echte familiewinkel. Een plek waar dierenvrienden elkaar ontmoeten. En dat is mooi om zien! Heb je een vraag voor ons of kunnen we jou ergens mee ondersteunen? Wij staan, samen met ons team, zoals altijd voor je klaar… want wij helpen je Zowizoo verder!

Even terug in de tijd

In 2005 beginnen JP & Myriam samen aan hun groot avontuur in een pand aan de Mechelsesteenweg in Kontich. Een huurpand, eigenlijk niet meer dan een veredeld magazijn, maar wel een pand waar er gewerkt wordt met passie en oog voor klantenservice, de grondbeginselen van de Zowizoo vandaag. De winkel opent op 30 september 2005 onder de vleugels van Zoomart. Het eerste hoofdstuk is geschreven.

In 2009 beslissen we onze eigen koers te varen. In hetzelfde pand, met dezelfde mensen en dezelfde passie, maar onder een andere naam. Et voila, de Zowizoo is geboren. Met een naam bedacht door Myriam en een 'out of the box' bedrijfsvisie van JP begint de Zowizoo aan een nieuw hoofdstuk: vanaf nu op eigen benen en vooral met véél goesting.

In 2012 dringt een eerste grote verbouwing zich aan. Steeds meer mensen vinden de weg naar Zowizoo en de huidige winkel barst stilaan uit z'n voegen. Het aanliggende pand wordt erbij genomen en zo gaan we van 950 naar 1.700m² winkelplezier. Er komt ook een doggywash bij, er worden meer en meer evenementen op poten gezet en de focus op meer ruimte en een groter aanbod zijn gelegd.

In 2021 wordt onze grote droom verwezenlijkt: het pand wordt aangekocht en de grootse verbouwingsplannen, waar we al jaren over droomde, kunnen ein-de-lijk worden uitgevoerd. Zo steekt de Zowizoo in een nieuw jasje, zowel langs binnen als langs buiten. Nu kan je genieten van meer dan 2.000m² dierenplezier. Een echte belevingswinkel waar elk diertje zijn pleziertje vindt.

  • 2005
  • 2009
  • 2012
  • 2021
"Welkom bij Zowizoo. Voel je thuis bij ons. Heb je een vraag? Laat het ons even weten. Wij helpen je Zowizoo verder"
Het Zowizoo team
Ontvang alle promoties & kortingen, maar ook nieuws over events in je mailbox