Dierenpret in Winterwonderland

31 oktober
Als baasje doe je in de winter makkelijk een warme trui aan of zet je de verwarming wat hoger. Maar hoe ervaart jouw beestje de winterkou?
Janek holoubek CSU Fu0 Ip OQ unsplash

Honden

Buiten ravotten en rennen, daar genieten honden volop van! Maar soms kan het zelfs voor de stoerste viervoeters wat frisjes worden. Vooral kleine honden kunnen het koud krijgen en beginnen te rillen. Dat is het teken om gezellig naar binnen te gaan of je hond van een zacht dekentje of een warme hondenjas te voorzien. Neem zeker een kijkje in de winkel voor onze nieuwste collectie.

Katten

Katten zijn echte avonturiers, zelfs in de winter! Ze kunnen gerust naar buiten, zolang ze de vrijheid hebben om op elk moment weer warm naar binnen te glippen (via een handig kattenluikje bijvoorbeeld).

Knaagdieren

In de winter kunnen konijnen heerlijk buiten blijven wonen. Ze groeien hun eigen pluizige wintervacht, waarmee ze zich zelfs bij koude dagen warm kunnen houden. Ook cavia's kunnen buiten gehuisvest worden, maar dan moeten ze al vanaf het voorjaar wennen aan het buitenleven en hun wintervachtje laten groeien. Het is wel belangrijk dat ze kunnen blijven drinken. Vervang daarom hun waterflessen een paar keer per dag zodat het niet kan bevriezen. Extra stro in het slaaphok geeft ze ook ’s nachts extra warmte.

Vogels

Voor onze gevleugelde vrienden in de volière zijn vocht en tocht echte boosdoeners. Gelukkig hebben we een handige tip: een deel van het gaas afdekken met plastiek helpt hen beschermen! Dan kunnen ze gewoon buiten blijven.

Ontvang alle promoties & kortingen, maar ook nieuws over events in je mailbox